Над 60 къщи в наводнените села в района на Пловдивско са необитаеми и

...
Над 60 къщи в наводнените села в района на Пловдивско са необитаеми и
Коментари Харесай

Около 60 млн. лв. ще са небходими за възстановяването на щетите от потопа в Карловско

Над 60 къщи в наводнените села в региона на Пловдивско са необитаеми и хората, живеещи в тях, ще бъдат настанени във фургони, в които са осигурени климатик и течаща вода.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

Той добави, че в региона на засегнатите карловски села към момента няма електричество и вода, заради което на жителите на селата ще бъде обезпечена 5 тона питейна вода. Местната власт разчита и на финансиране от страната. 

" Това, което ще желаяме, се базира на предварителните оценки на трите наранени общини в Пловдивска област - Карлово, Калояново и Марица ", сподели Стоев и добави, че кметовете на тези общини пътуват дружно с него за съвещанието на Министерския съвет.

Той уточни, че са напрвавени груби сметки за нужните средства за възобновяване на развалената инфраструктура и възобновяване на парцелите и земеделските земи на хората, наранени от бедствието.

" Ще са небходими може би към 60-70 млн. лева като част от тях ще бъдат във тип на строителни материали ", изясни регионалният шеф и добави, че е получил увещание от президента Румен Радев и служебния министър председател Гълъб Донев, че средставата ще бъдат отпуснати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР